Böcker

Finns som ljudbok hos de stora ljudbokstjänsterna.

Brokblodet

4.33 stjärnor på Goodsreads


Vardagen i borgen på slätten slås sönder när soldaten och halvalven Vironia Aransdotter får besök av någon från hennes förflutna. Likt en vind blåser han in med dåliga nyheter och hon får i uppdrag att söka efter en försvunnen person. Någon som stått henne nära. När hon reser till sitt hemland utvecklas snart uppdraget till något mycket större. Det finns ett hot bland skuggorna i alvrikets uråldriga skogar.


Brokblodet lanserades 2021 och är den första delen av en serie. Boken passar för unga vuxna, vuxna men även de som inte läst så mycket fantasy förut. Den ges ut via LWL Förlag, mitt eget förlag som endast ger ut mina böcker. 


Om du vill köpa boken, kan du hitta den via nätbokhandlar eller beställa den via Publit genom att använda trycka på knappen nedanför. Beroende på var du köper boken, är det den aktuella försäljarens köpvillkor som gäller. 

DotternEfter att Mauras fosterföräldrar dött i en olycka, lever hon i en vardag som inte känns som hennes egen. Ända tills hon ställs inför ett val. En dag avslöjas namnet på hennes födelsemor. Hon måste välja mellan att stanna i tryggheten i Centralbergen eller lämna allt i jakten på en okänd kvinna som lämnat bort sin dotter. En jakt som leder henne till en okänd och farlig plats.


Dottern lanserades 2023 och är den andra delen av serien om Vironia Aransdotter. 


Om du vill köpa boken, kan du hitta den via nätbokhandlar eller beställa den via Publit genom att använda trycka på knappen nedanför. Beroende på var du köper boken, är det den aktuella försäljarens köpvillkor som gäller. 

Sagt om Brokblodet


"Välskrivet äventyr om en stark kvinna i en värld som befolkas av både människor och alver. Gillar särskilt hur karaktärerna skrivs fram och bär berättelsen. Att de kämpar för att hantera det goda och onda både inom sig själva och i världen utanför.


Goodreadsanvändare

Och ser man förbi utanverket av fantasivärld och mytiska varelser så hittar man en kärna av djupt mänsklighet och god berättarkonst. Brokblodet är en bra och läsvärd äventyrsroman som kan få den mest inbitne skeptiker att inse att fantasygenren kan ge en spännande läsning av bästa litterära kvalité.


Författare Lars G Hartzell

Jag började läsa Brokblodet i höstas och sen blev det som det blir ibland, annat som tränger sig in och före. Men när jag tog mig tid, så övergick läsandet till upplevelse. Jag hamnade i skogen, på dammiga vägar, på hästryggen. Jag kände dofter, kallt regn och en mjuk hästmule (författaren har fått mig att tro att jag inte alls är rädd för hästar, att jag nog tycker om hästar, att jag borde börja rida!). Dessutom är själva berättelsen spännande, med några starka karaktärer som jag lärde känna en liten bit i taget.


mathildas_laslust (Instagram)


"Måste först säga att jag är helt förälskad i bokens omslag. Det är så himla fint, både fram och baksidan!!! {...]

Boken är välskriven och uppskattar språket som passar bra ihop med miljön och världen. Rörande just berättelsens världsbygge tycker jag den är intressant då världen består av människor, alver, svartalfer, häxor, troll… det finns stora motsättningar mellan människor och alver vilket är ett återkommande problem under berättelsens gång. 


Bokstagrammare bookslukaren

"Världen har stor potential och en fantasifull sättning som ändå inte blir orimlig. Får känslan av att borgar, skogar och städer är verkliga och finns där bara man skrapar lite på verklighetens gränser."


Författare Ulrika Fjellborg

"Wow vilken fantasydebut! Riktigt spännande och man kan verkligen ta på känslor och spänningar mellan de olika karaktärerna. Fattar också tycke för huvudkaraktären och vart smått chockad av vad som hände i slutet 😅😕 Men hoppas att det kommer en del två snart"


Bokstagrammare och författare Li Nolin